Ensomhet

  • Sist endret 17.11.2023 12:13 av Kirsti Buseth

Elin Simonsen

Rådgiver - Byrådsavdeling for helse og omsorg

Henter data...

Om ensomhet - fordelt på kjønn

Indikatoren viser tall fra undersøkelsen HUNT4 Trondheim 70+.  Desto høyere skår, desto bedre resultat. Høyest mulig skår er 5. For spørsmålet "Har du de siste to ukene følt deg ensom?" betyr en skår på 4,4 - 4,6 at de fleste svarer at de ikke har følt seg ensom. For spørsmålene "Har du noen som du kan snakke fortrolig med?" og "Har du noen som kan gi deg hjelp når du trenger det?" betyr en skår på henholdsvis 4,7 - 4,8 og 4,8 - 4,9 at de fleste svarer at de både har noen de kan snakke fortrolig med og noen som kan gi dem hjelp når de trenger det.
Fordelt på kjønn Fordelt på alder

Fordelt på kjønn

  • Diagrammet viser gjennomsnittsskår på indikatoren. Høyere skår indikerer mindre grad av ensomhet (maks skår = 5,0).
  • Vis filter

Trondheim kommunes vurdering

Alle innbyggere over 70 år i Østbyen bydel (hjemmeboende og i sykehjem) ble invitert til å delta i helseundersøkelsen HUNT4 Trondheim 70+. Totalt gikk invitasjonen ut til ca. 4500 personer. Datainnsamlingen pågikk fra oktober 2018 til juni 2019. 1757 personer deltok  i helseundersøkelsen, det vil si at 39 prosent av de inviterte deltok i undersøkelsen. Ikke alle har svart på alle spørsmål, dette gjelder nok særlig de med kognitiv svikt og de med dårligst helse.

De aller fleste svarer at de ikke er ensomme, eller at de i liten grad er ensomme. Ensomhetsfølelsen øker noe med alderen. Kvinner er litt mer ensomme enn menn. De aller fleste svarer at de både har noen de kan snakke fortrolig med og noen de kan få hjelp av når de trenger det. 
Til toppen
  • 2024 Trondheim kommune
  • 2024 Trondheim kommune
  • Utviklet av Dag Tore Foss for Kommunedirektøren
  • Drevet av Styringskraftportalen